Ponedeljek, 22 april 2024
Iskanje

John Garcia And The Band Of Gold

John Garcia, novi plošček in nov projekt puščavske rock legende

12. jan. 2019 | 11:30
    ?wmode=transparent&controls=2&showinfo=0&theme=light">
Dark Theme

John Garcia, legenda svetovnega puščavskega roka, je spet med nami z novim glasbenim izdelkom. Album nosi naslov John Garcia And The Band Of Gold, izšel pa je prejšnji teden. Potem ko je pred manj kot dvema letoma posnel svoj prvi akustični album, se Garcia vrača z novimi komadi in novim projektom The Band Of Gold.

John Garcia, kralj puščavske, stoner glasbe in lider nepozabnih bendov kalifornijske glasbene scene (beri Kyuss, Slo Burn, Unida, Hermano, Vista Chino in še bi lahko naštevali), bo letos praznoval svoj 49. rojstni dan. Ameriški pevec se je v zadnjih petih letih povsem posvetil samostojni glasbeni karieri. Najprej je leta 2014 izdal svoj istoimenski prvenec (pri katerem je sodeloval tudi Robby Krieger, bivši kitarist skupine The Doors), nato je dve leti kasneje uresničil svoje sanje in posnel akustični plošček The Coyote Who Spoke In Tongues. Kitarist Ehren Groban je takrat odlično izpeljal svojo nalogo, ravno tako dobro pa jo opravlja tudi danes, ko je eden izmed glavnih skladateljev novega projekta Band Of Gold. Poleg Garcie in Grobana sestavljata novo zasedbo še basist Mike Pygmie (aktiven na kalifornijski stoner rok sceni, predvsem z bendom Mondo Generator, v katerem igra tudi bivši Kyussov basist Nick Oliveri) ter bobnar Greg Saenz (že v bendih Excel in Kreator).

Novo ploščo John Garcia And The Band Of Gold sestavlja enajst pesmi za dobrih 40 minut glasbe. Album je tudi tokrat izdala pomembna, avstrijska glasbena založba Napalm Records. Začetek je nadvse obetaven, Space Vato je namreč hitra, instrumentalna stoner koračnica, ki takoj pritegne pozornost poslušalca. Za njo je na vrsti bluz stonerska Jim’ Whiskers, nato pa še single Chicken Delight. Kentucky II je spet bolj bluz komad, katerega akustično različico smo že slišali v prejšnji plošči The Coyote Who Spoke In Tongues. Apache Juncion je ena izmed redkih malo bolj umirjenih pesmi, Don’ Even Think About It in Cheyletiella pa sta spet pesmi, katerim smo že prisluhnili na prejšnjem akustičnem albumu.

ova plošča John Garcia And The Band Of Gold je v glavnem dobra, čeprav nas je Garcia v vseh teh letih privadil na boljše glasbene izdelke.

John Garcia And The Band Of Gold

John Garcia

Puščavski rok

Napalm Records, 2019

Ocena: ★★★ 1/2

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava