Torek, 12 november 2019
Iskanje

Kogojevi dnevi danes v Trstu

Zaključni koncert bo oblikoval Godalni kvartet Feguš

Trst |
21. okt. 2019 | 10:50
Dark Theme

Jubilejni Kogojevi dnevi bodo sklenili svoj krog danes (ponedeljek) ob 20.30 v Kulturnem domu v Trstu. Kogojevo rojstno mesto je nujna etapa vsakoletnega potovanja festivala, ki ga je pred 40 leti ustanovil dirigent Anton Nanut.

Zaključni koncert bo oblikoval Godalni kvartet Feguš, ki ga od leta 1992 sestavljajo štirje bratje: Filip, Simon, Andrej in Jernej. Študirali so med Mariborom in Celovcem, izpopolnjevali so se na znameniti šoli v Fiesolah in v Gradcu. Koncertirali so po vsem svetu in krstno izvedli dela mnogih slovenskih in tujih skladateljev. Na tržaškem koncertu bo s kvartetom nastopil harmonikar Borut Zagoranski. Na sporedu: Bobić, Dvořák, Piazzolla, Mozart in novejša skladba, ki jo je Simon Peter Feguš posvetil nedavno preminuli mami. Vstop prost.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo