Četrtek, 09 december 2021
Iskanje

Lado, glasnik bogate zapuščine

Hrvaška zasedba glasbeno-plesne ljudske tradicije je nastopila v nedeljo v gledališču Rossetti

Trst |
16. nov. 2021 | 8:00
Dark Theme

Z vidika glasbeno-plesne ljudske tradicije je Hrvaška izjemno zanimiva in poklicni folklorni ansambel Lado je nedvomno najbolj kakovosten izvajalec te bogate zapuščine. Izredno prepoznavnega ambasadorja hrvaške ljudske dediščine je tržaška Hrvaška skupnost – Hrvatska zajednica povabila v Trst na nedeljski nastop v gledališču Rossetti. Kot je bilo uvodoma rečeno, organizacija, ki jo kot predsednik že dolga leta vodi Damir Murković, pripravlja v kratkem še druge kulturne dogodke.

Za tržaški nastop, ki je v gledališče privabil številne gledalce, pa ne samo zaradi brezplačnih vstopnic, je skupina Lado pripravila »vzorčen« prikaz ljudskih plesov, pesmi in glasbe.

Več v današnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

3. dec. 2021 | 17:20
Popolnoma zagovarjam
Delno zagovarjam
Delno odklanjam
Popolnoma odklanjam
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo