Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Med koncertanti tudi Aleš Lavrenčič

Na Tartiniju predstavili niz 10 koncertov

Trst |
24. jan. 2019 | 8:19
Dark Theme

Tržaški konservatorij Tartini nadaljuje z uspešnim nizom koncertov. Formula je že ustaljena: sooblikujejo jih tako učenci kot profesorji, programi ponujajo pestro izbiro od klasične do sodobne in jazz glasbe, mnogi nastopajoči prihajajo iz tujine v okviru evropskih izmenjav Erasmus ...

Zimsko-pomladanski del koncertne sezone konservatorija Tartini zaobjema niz desetih koncertov. Vsi bodo ob sredah, vstop je brezplačen, potrebna pa je rezervacija na tel. št. 040 6724911 (več informacij s klikom tukaj). Med koncertanti bo 6. marca tudi odlični violinist iz Doberdoba Aleš Lavrenčič, ki se na konservatoriju po briljantni diplomi izpopolnjuje pri prof. Diani Mustea. Na klavirju ga bo spremljal Sebastiano Gubian; po Bachovi Ciacconi za violino solo bosta mlada talenta zaigrala Sonato v A-Duru Cesarja Francka in Tzigane Mauricea Ravela.

Omeniti pa velja vsaj še koncert, ki bo 20. marca v sodelovanju z Dnevi nemega filma v Pordenonu in Državno kinoteko iz Rima: štirje mladi skladatelji oz. učenci kompozicije in jazz oddelka (Davide Coppola, Silvio Bartoli, Lorenzo Visintin in Riccardo Pitacco) so spisali glasbeno kuliso za nemi film La memoria dell'altro (Spomin drugega), ki ga je leta 1913 Alberto Degli Abbati posnel s takratno zvezdo Lydo Borelli. Glasbo bo izvajala narodnostno zelo pestra skupina učencev, ki jih bo vodil Biagio Micciulla, na velikem zaslonu pa bodo poslušalci istočasno spremljali film.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava