Sreda, 12 avgust 2020
Iskanje

Mittelfest letos v znamenju empatije

Videopredstavitev čedajskega festivala, ki bo letos pomaknjen v pozno poletje

Čedad |
9. jul. 2020 | 19:43
Dark Theme

V današnjem koronačasu kakšno vlogo naj ima empatija? Kako jo dojemamo, kako jo vrednotimo, kako jo lahko umetniško izrazimo: letošnji Mittelfest, ki so ga premaknili v pozno poletje, bo razpletal to rdečo nit. Kot so organizatorji ponovili na sredini videokonferenci, so po eni strani na vsak način želeli izvesti tudi mednarodni festival, po drugi pa se z novimi razmerami soočiti ne samo organizacijsko, temveč tudi vsebinsko. Kot smo že napovedali, bo »empatični« festival potekal v Čedadu od 5. do 13. septembra.

Vsebinsko je Mittelfest 2020 zastavil umetniški vodja Haris Pašović, ki z njim sklepa triletni mandat. Nosilno idejo je z besedami ameriškega znanstvenika Carla Sagana ponazoril Pašović, ki je zastavil dilemo: »Če bi se ranil in bi krvavel, bi v tovrstnem kritičnem trenutku imel ob sebi rajši ljubečo prijateljico, ki se ob pogledu na kri onesvesti, ali pa sposobnega zdravnika, ki zna s profesionalno držo in brez vsakršnega čustva zaustaviti krvavitev«? Torej, empatija da ali ne in v kakšnih okoliščinah oziroma »dozah«. In dandanes ima empatija svoje mesto? Lahko in kako vpliva na kakovost našega življenja? Odgovore bodo ustvarjalci iskali in ponujali s pomočjo gledaliških, glasbenih in plesnih predstav.

Več v jutrišnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo