Četrtek, 27 februar 2020
Iskanje

Morska zvezda Petre Grassi

Danes bo v tržaški katedrali vodila zbor Slovenske filharmonije

Trst |
9. jun. 2019 | 8:03
Dark Theme

Na odru se ne da blefirati: talent in sposobnost se, če sta prisotna, razkrijeta tudi nestrokovnim očem in ušesom, toliko bolj jasno pa strokovnjakom, ki nastopajoče presojajo na tekmovanjih. Tržaška zborovodkinja Petra Grassi je svoje adute že večkrat pokazala na prestižnih preizkušnjah, med temi je bilo tudi tekmovanje Zvok mojih rok, ki je potekalo leta 2016 v Slovenski filharmoniji in je bilo posvečeno Samu Hubadu. Prva nagrada je nadarjeni glasbenici podarila tudi koncert z zborom Slovenske filharmonije - tržaška zborovodkinja bo danes ob 17. uri z njim nastopila v tržaški stolnici sv. Justa. Nedeljski koncert je nastal pod okriljem prireditve Cantate, ki sta si jo zamislila Svet slovenskih organizacij in Zveza cerkvenih pevskih zborov ter se je pričela z majskim koncertom in podelitvijo Merkujeve nagrade v Miramarskem gradu.

»Naslov koncerta je Morska zvezda-Maris stella, protagonist pa je lik Marije, posredno ali neposredno prisoten v vseh skladbah, ki zajemajo zelo širok časovni lok od srednjega veka do sodobnosti, od Gesualda da Venosa in Palestrine preko Verdija in Antona Försterja do najpomembnejših skladateljev primorske regije: Pavle Merkù in Patrick Quaggiato, idealno povezana v prvi etapi projekta Cantate, ko je Quaggiato prejel nagrado, poimenovano po preminulem tržaškem skladatelju,« je med drugim dejala Tržačanka Petra Grassi v pogovoru, ki ga objavljamo v današnji, nedeljski, izdaji dnevnika.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ste zaradi nevarnosti za okužbo s koronavirusom spremenili svoje navade:

27. feb. 2020 | 17:06
DA - iz lastne želje
DA - po sili razmer
NE
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo