Torek, 18 junij 2024
Iskanje

Nataša Matjašec dobitnica Borštnikovega prstana

30. maj. 2023 | 13:31
Dark Theme

Letošnja dobitnica Borštnikovega prstana je prvakinja Drame SNG Maribor Nataša Matjašec Rošker, so danes sporočili organizatorji 58. Festivala Borštnikovo srečanje. To osrednjo slovensko nagrado za igralsko ustvarjalnost ji bodo izročili na zaključni slovesnosti 18. junija v Mariboru, ko bodo podelili tudi druge festivalske nagrade.

»Esenca njene igre je neulovljiva, izmika se kategoriziranju, saj se v svojem igralskem iskanju nikoli ne ustavi, pač pa neprestano išče nove igralske poti in izrazna sredstva. Slednjega se ne poslužuje zaradi drugačnosti per se, pač pa z iskanjem nekonvencionalnih rešitev prodira globlje v uprizoritev, igralsko kreacijo, vlogo, odnose, stanja...,» je v utemeljitvi nominacije za prstan zapisala Maja Borin.

Nataša Matjašec Roškec je bila med drugim leta 2021 na Mittelfestu prejela nagrado Adeialde Ristori za najboljšo žensko interpretacijo v Brezmadežni – Immaculati, uprizoritvi prirejeni po romanu Colmana Tóibína Marijin testament.

Program osrednjega dela Festivala Borštnikovo srečanje se začne v ponedeljek, slavnostno odprtje pa bo v petek s predstavo La Tempesta / Vihar režiserja Alessandra Serre v produkciji Stalnega gledališča iz Torina.

V tekmovalnem programu je 12 gledaliških predstav po izboru selektorice Vilme Štritof, v spremljevalnem programu pa poleg štirih tujih še osem slovenskih uprizoritev.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava