Ponedeljek, 15 april 2024
Iskanje

Natečaj za nagrado Maria Magajne

Razpis kulturnega društva Bubnič-Magajna za najlepše fotografije o Stotinkah sreče

FJK |
21. dec. 2022 | 10:06
Dark Theme

Kulturno društvo Bubnič-Magajna in Primorski dnevnik razpisujeta 4. fotografski natečaj za nagrado Maria Magajne na temo STOTINKA SREČE. Naslov smo si sposodili od Edija Šelhausa, legendarnega fotografa in tesnega prijatelja Maria Magajne. Pričakujemo fotografije trenutkov, ki so vas prevzeli takrat, ko ste jih posneli in tudi tiste fotografije, ki jih je šele čas spremenil za vas v dragocen spomin.

Motivi so lahko neskončni, tako kot je neskončno veliko idej o sreči. Na fotografijah so lahko ljudje, živali, rastline, pokrajine, karkoli, saj pri iskanju sreče ni in ne sme biti mej. Natečaj je namenjen tako šolarjem in dijakom, kot odraslim.

Vsak udeleženec lahko sodeluje z največ petimi fotografijami, ki niso bile še nikjer objavljene. Fotografije morajo biti resoluciji vsaj 1800 pikslov po daljši stranici v digitalnem formatu JPG. Poslati jih je treba po elektronski posti na naslov bubnicmagajna@primorski.eu najkasneje do 31. marca 2023.

Fotografije morajo biti poimenovane z imenom in priimkom ter oštevilčene (npr. Janez Novak 001, Janez Novak 002). V priloženem wordovem dokumentu naj udeleženci zapišejo osebne podatke (ime in priimek), kontaktno telefonsko številko in seznam datotek/slik z morebitnim naslovom. Fotografije bo ocenila strokovna komisija. Najboljše bodo objavljene v Primorskem dnevniku.

Za najboljše ocenjene fotografije so predvidene naslednje nagrade: Za šolarje in dijake do 14. leta starosti: 1. nagrada-kupon za nakup knjig v vrednosti 300 evrov. Tri tolažilne nagrade-kuponi za nakup knjig v vrednosti 70 evrov.

Za ostale udeležence: 1. nagrada-kupon za nakup knjig v vrednosti 300 evrov. Tri tolažilne nagrade-kuponi za nakup knjig v vrednosti 70 evrov.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava