Četrtek, 18 april 2024
Iskanje

Priznanji prejmeta kostumografka Marija Vidau in filmar Aljoša Žerjal

Danes v mestnem gledališču v Gorici osrednji dogodek Slovencev v Italiji

FJK |
13. feb. 2022 | 6:30
Dark Theme

Na današnjem osredjem dogodku ob slovenskem kulturnem prazniku bosta krovni organizaciji Slovenska kulturno-gospodarska zveza in Svet slovenskih organizacij podelili najvišja priznanja za kulturne dosežke. Letošnja prejemnika sta kostumografka Marija Vidau in filmski ustvarjalec Aljoša Žerjal.

Slovenski kulturni praznik bodo Slovenci v Italiji proslavili danes zvečer v gledališču Verdi v Gorici. Izvedbo dogodka, ki se bo začel ob 19. uri, sta krovni organizaciji zaupali Združenju staršev Romjan, pri katerem so današnjemu dogodku nadeli naslov Čutim te kakor veter. Na sporedu bo »glasbeno srečanje s poezijo Srečka Kosovela«, ki bo na odru zaživela tako v govorjeni kot v peti besedi. Izvajali jo bodo Romjanski muzikanti, Mešani pevski zbor Ensemble Romjan ter igralca Nejc Kravos in Miro Černic. Za režijo je poskrbela Jasmin Kovic. Slavnostni govornik bo Tržačan Jernej Šček.

O prejemnikih je odločala skupna komisija, ki jo sestavljajo Alenka Florenin, Veronika Galli, Martin Lissiach, Peter Močnik, Matjaž Pintar in Margherita Trusgnach.

Brezplačne vstopnice je mogoče uro pred začetkom prireditve prevzeti na gledališki blagajni v Ulici Garibaldi. Organizatorji pozivajo, naj udeleženci proslave pravočasno pridejo v gledališče, saj bodo na vhodu preverjali PC pogoje (preboleli, cepljeni).

Dogodek bo v živo prenašal v živo Radio Trst A, slediti pa mu bo mogoče tudi v neposrednem prenosu tudi na ekranih, na spletnem portalu Raiplay, dosegljivem preko spletne strani www.sedezfjk.rai.it.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava