Ponedeljek, 22 april 2024
Iskanje

Razkrili bistvo in vonjave nove gledališke sezone

V veliki dvorani tržaškega Kulturnega doma je Slovensko stalno gledališče razgrnilo repertoar za sezono 2020–2021

Trst |
7. jul. 2020 | 15:55
Dark Theme

»Glamurozna in dišeča,« je pred slabim mesecem dni na vprašanje o tem, kakšna bo nova sezona Slovenskega stalnega gledališča, odgovoril direktor Danijel Malalan. Danes so, le nekaj tednov kasneje kot običajno, v veliki dvorani tržaškega Kulturnega doma ob prisotnosti občinske odbornice za kulturo Serene Tonel predstavili naslednjo gledališko sezono, ki se bo odvijala v znamenju gesla »časovne esence«.

Pomensko polje besede esenca ima dve razsežnosti: z njo lahko imenujemo tako vonjave kot bistvo nečesa, je pojasnil Malalan, ki je gledališki spored je stkal z močjo modernih in večnih zgodb, razpetih med vsakdanom in idealom.

Abonmajska ponudba je tokrat nekoliko preprostejša, saj izbirnih sklopov ne bo, gostujoče predstave so zato vključene v glavno abonmajsko ponudbo, ki obsega sedem predstav tako v Trstu kot v Gorici. Temu prikladna je tudi cena abonmaja: zanj bo treba odšteti okroglih sto evrov, abonenti prejšnje sezone pa bodo lahko pri nakupu koristili vavčerje za predstave iz lanske sezone, ki so odpadle zaradi koronavirusne epidemije.

Več v jutrišnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava