Nedelja, 28 april 2024
Iskanje

Rolling Stones po 18 letih z novim albumom

Hackney Diamonds bo 20. oktobra izšel pri nemško-britanski založbi Polydor

London |
20. sep. 2023 | 16:55
Dark Theme

Pri nemško-britanski založbi Polydor bo 20. oktobra izšel nov studijski album zasedbe The Rolling Stones. Njihovi oboževalci so na album z novimi skladbami morali čakati 18 let. Ploščo, ki bo izšla v različnih formatih, so v začetku septembra predstavili v gledališču Hackney Empire v Londonu z neposrednim prenosom prek spleta.

Pred tem je skupina svoj novi album napovedala v lokalnem britanskem časopisu Hackney Gazette, in sicer v obliki oglasa namišljenega podjetja, ki popravlja stekla. Besedilo oglasa je namigovalo na uspešnice Stonesov Satisfaction, Gimme Shelter in Shattered. Kot je pojasnil frontman Mick Jagger, je naslov albuma »sleng za razbita avtomobilska stekla.«

To je njihov prvi album po smrti bobnarja Charlieja Wattsa avgusta 2021. Posneli so ga razmeroma hitro, je v pogovoru na medijskem dogodku, ki so ga iz Londona v začetku meseca prenašali prek spleta, povedal kitarist Ronnie Wood. Na vprašanje, zakaj je toliko časa minilo od zadnjega avtorskega izdelka A Bigger Bang, pa se je Jagger pošalil: »Samo leni smo.«

Na plošči Hackney Diamonds se je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA znašlo 12 skladb, dve sta iz prejšnjih let, na njih pa je še vedno mogoče slišati Wattsa. »Drugače je, odkar je Charlie odšel. Bil je številka štiri Stonesov,» je povedal kitarist Keith Richards. Bobnar je sicer zapustil tudi svojega naslednika Steva Jordana, ki si ga je izbral sam.

Pri snemanju albuma je sodeloval njihov nekdanji basist Bill Wyman, na ploščo pa so vključili tudi pesem Muddyja Watersa, po kateri so si nadeli ime.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava