Ponedeljek, 13 julij 2020
Iskanje

Tigrica in akrobat

Pravljica Susanne Tamaro tudi v slovenščini

Trst |
11. jun. 2019 | 9:40
Dark Theme

Tigrica in akrobat, žival in človek sta protagonista romana Susanne Tamaro, ki ga bodo v sredo ob 18. uri predstavili v Tržaškem knjižnem središču. Delo La tigre e l'acrobata (založba La nave di Teseo, 2016) je v slovenskem prevodu pisatelja Marka Sosiča izšlo pred nekaj tedni pri Založništvu tržaškega tiska in že naletelo na zanimanje bralcev. Sosič bo tudi vodil sredin pogovor z avtorico v knjigarniških prostorih na Trgu Oberdan.

V Trstu rojena pisateljica (1957), ki sicer že dolgo živi na kmetiji v Umbriji, se je tokrat lotila zgodbe o odraščanju in jo umestila v pravljični svet, v katerem se njej zelo ljuba narava in človek srečata. Avtorica je roman označila kot pravljico za odrasle, v kateri radovedna in vedoželjna Mala tigrica spoznava barve in glasove tajge, nato pa se oddalji od mame in domačega okolja ter odide proti zahodu, da bi spoznala širši svet. Del širnega sveta pa je seveda tudi človek ...

Več v današnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo