Četrtek, 25 april 2024
Iskanje

V Cannesu tudi film Martina Turka

Med štirimi celovečerci, ki jih bo Slovenski filmski center predstavil na filmski tržnici

Cannes |
6. maj. 2019 | 16:02
Dark Theme

Med štirimi celovečerci, ki jih bo Slovenski filmski center predstavil na filmski tržnici v Cannesu, bo tudi film Ne pozabi dihati tržaškega režiserja Martina Turka. Na sporedu bo 15. maja, pripoveduje pa o 15-letnem Klemnu, ki odrašča s starejšim bratom Petrom in materjo samohranilko v malem mestu na podeželju. Utečen vsakdan prekine Petrovo ljubezensko razmerje z vrstnico Sonjo, kar pri Klemenu sproži naval nasprotujočih si čustev in nepremišljenih dejanj.

Slovenski filmski center bo na filmski tržnici predstavil še filme Polsestra Damjana Kozoleta, Vsi proti vsem Andreja Košaka in Jaz sem Frenk Metoda Pevca.

Filmski festival v Cannesu bo potekal od 14. do 25. maja. Slovenski pridih bo imelo tudi odprtje programa Cannes Director’s Fort, na katerem bodo prikazali kratki igrani film The Right One, pri katerem je v režiji z Gabrielom Tzafko sodelovala slovenska avtorica in režiserka Urška Djukić. Pri nastajanju filma pa sta bila prisotna tudi slovenska igralka Doroteja Nadrah in direktor fotografije Lev Predan Kowarski.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava