Sreda, 03 junij 2020
Iskanje

»Zamrznjena« Rosa

V Trstu premiera celovečernega prvenca Katje Colja

Trst |
11. sep. 2019 | 17:45
Dark Theme

Rosa je film o zamrznjenih čustvih. O ženski v letih, ki se po smrti hčerke trudi, da bi tudi sama zapustila »svet mrtvih«, v katerega se je zatekla – svet, v katerem je zamrznila čustva do moža Igorja, zlasti pa do sebe.

Rosa je celovečerni prvenec Tržačanke Katje Colja, ki so ga v torek zvečer predstavili pred polno kinodvorano Ariston. V nosilni vlogi nastopa Lunetta Savino, igralka, ki jo italijanska javnost pozna zlasti po vlogi v priljubljeni nanizanki Un medico in famiglia, v vlogi njenega moža (zamejskega Slovenca) pa priljubljeni slovenski igralec Boris Cavazza. Kot je Savino povedala po tržaški premieri, je bila vloga zelo zahtevna: Rosa je namreč redkobesedna, njena čustva in celoten povratek v življenje je bilo treba prikazati z obrazom, pogledom, telesom. »Tovrstne vloge zahtevajo veliko mero radodarnosti, da se jim povsem predaš. Upam, da sem bila v tem uspešna.« Sodeč po aplavzih in komentarjih gledalcev, ji je uspelo.

Več v jutrišnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje bi radi počitnikovali?

2. jun. 2020 | 16:42
V Sloveniji
V Italiji
Na Hrvaškem
V Grčiji
Drugje
Letos si počitnic ne bom mogel privoščiti
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo