Sreda, 23 oktober 2019
Iskanje

»Zamrznjena« Rosa

V Trstu premiera celovečernega prvenca Katje Colja

Trst |
11. sep. 2019 | 17:45
Dark Theme

Rosa je film o zamrznjenih čustvih. O ženski v letih, ki se po smrti hčerke trudi, da bi tudi sama zapustila »svet mrtvih«, v katerega se je zatekla – svet, v katerem je zamrznila čustva do moža Igorja, zlasti pa do sebe.

Rosa je celovečerni prvenec Tržačanke Katje Colja, ki so ga v torek zvečer predstavili pred polno kinodvorano Ariston. V nosilni vlogi nastopa Lunetta Savino, igralka, ki jo italijanska javnost pozna zlasti po vlogi v priljubljeni nanizanki Un medico in famiglia, v vlogi njenega moža (zamejskega Slovenca) pa priljubljeni slovenski igralec Boris Cavazza. Kot je Savino povedala po tržaški premieri, je bila vloga zelo zahtevna: Rosa je namreč redkobesedna, njena čustva in celoten povratek v življenje je bilo treba prikazati z obrazom, pogledom, telesom. »Tovrstne vloge zahtevajo veliko mero radodarnosti, da se jim povsem predaš. Upam, da sem bila v tem uspešna.« Sodeč po aplavzih in komentarjih gledalcev, ji je uspelo.

Več v jutrišnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo