Sreda, 08 december 2021
Iskanje

32 strani o slovenski samostojnosti

Danes skupna priloga Primorskega dnevnika in Primorskih novic

Trst |
24. jun. 2021 | 12:09
Dark Theme

Naročniki ste jo prejeli na dom, na bralce pa čaka seveda tudi v trafikah: ob 30-letnici samostojnosti Slovenije smo pri Primorskem dnevniku in Primorskih novicah združili moči in pripravili skupno prilogo na 32 straneh. V njej boste lahko prebrali daljši intervju, v katerem filozof dr. Mladen Dolar preizprašuje mite, spomine, zgodbo o uspehu slovenske države. V njej smo zbrali tudi spomine mnogih, ki so osamosvojitev doživljali v prvih vrstah in novinarjev, ki so pred 30 leti poročali o samostojnosti Slovenije in vojni, ki je sledila. Izvedeli boste, kako so Slovenci v Italiji spremljali razpad Jugoslavije, o vlogi, ki so jo v osamosvojitvenih procesih odigrali kulturniki, o tem, kaj smo takrat brali, poslušali, gledali ... in celo jedli. V prilogi najdejo mesto tudi mnenja o samostojni državi današnjih 30-letnikov iz Italije in Slovenije in bogat izbor statističnih podatkov, ki kažejo na to, kako se je Slovenija v teh 30 letih spremenila: ste na primer vedeli, da je bila leta 1991 povprečna starost 36,2 leta, danes pa je 43,7 leta?

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

3. dec. 2021 | 17:20
Popolnoma zagovarjam
Delno zagovarjam
Delno odklanjam
Popolnoma odklanjam
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo