Ponedeljek, 18 september 2023
Iskanje

Alec Baldwin s pištolo rekvizitom na snemanju ubil žensko

Ranil je tudi režiserja Joela Souzo

ZDA |
22. okt. 2021 | 11:00
Dark Theme

Ameriški igralec Alec Baldwin je na snemanju filma danes ponoči po našem času ubil snemalko Halyno Hutchins in ranil režiserja Joela Souzo. Kot je sporočila policija, je Baldwin streljal iz pištole rekvizita. Incident se je zgodil na snemanju filma Rust v ameriški zvezni državi Nova Mehika.»Urad šerifa potrjuje, da sta bili dve osebi na snemanju filma Rust ustreljeni. Direktorica fotografije Halyna Hutchins (42) in režiser Joel Souza (48) sta bila ustreljena, ko je producent in igralec Alec Baldwin (68) izstrelil naboj iz rekvizita,« navaja sporočilo policije okrožja Santa Fe.

Hutchinsovo so s helikopterjem prepeljali v univerzitetno bolnišnico Nove Mehike, kjer pa so jo kasneje razglasili za mrtvo. Souza so reševalci odpeljali v bližnji zdravstveni center Christus St. Vincent.

Žrtev tragične nesreče Halyna Hutchins (ANSA)
Žrtev tragične nesreče Halyna Hutchins (ANSA)

Preiskava poteka in Baldwina so že zaslišali preiskovalci. »Podal je izjave in odgovarjal na njihova vprašanja. Prišel je prostovoljno in po zaslišanjih zapustil poslopje. Proti njemu niso bile vložene nobene obtožbe in nihče ni bil aretiran,« je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP še pojasnil tiskovni predstavnik šerifa Santa Feja Juan Rios.

Tiskovni predstavnik produkcijske hiše je za Hollywood Reporter povedal, da je nesreča povezana s streli iz pištole rekvizita s slepimi naboji.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava