Nedelja, 22 maj 2022
Iskanje

Avstrija s ponedeljkom odpravlja omejitve na meji

Odločitev je avstrijsko zdravstveno ministrstvo utemeljilo s trenutnimi epidemiološkimi razmerami

14. maj. 2022 | 12:42
Dark Theme

S ponedeljkom bo vstop v Avstrijo možen brez omejitev, ki so jih uvedli zaradi epidemije covida-19, je sklenila avstrijska vlada. Doslej je bilo namreč še potrebno potrdilo o cepljenju proti covidu-19 ali prebolelosti oziroma negativen izvid testa na novi koronavirus. Za vstop v državo od ponedeljka ne bo več potrebno izpoljnjevanje pogoja PCT. Avstrijsko zdravstveno ministrstvo je odločitev sprejelo v petek zvečer, odpravo omejitev pa so utemeljili s trenutnimi epidemiološkimi razmerami.

Do zdaj veljavna pravila v zvezi z območji, kjer so razširjene različice virusa, sicer ostajajo, a trenutno na seznamu teh območij ni nobene države. Če bi se kje pojavila kakšna nova različica novega koronavirusa, pa lahko avstrijske oblasti tako državo hitro dajo na seznam ter uvedejo omejitve za prihod od tam, so pojasnili.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo