Petek, 12 julij 2024
Iskanje

Bolsonaro moral v bolnišnico, ker se mu je kolcalo

V zadnjih nekaj mesecih ga spremlja trmast kašelj, ki se je nazadnje spremenil v kolcanje

14. jul. 2021 | 20:14
Dark Theme

Brazilski predsednik Jair Bolsonaro je bil danes hospitaliziran, da bi ugotovili vzrok njegovega kroničnega kolcanja, so sporočili iz njegovega urada. Bolsonaro se zdravi v vojaški bolnišnici v glavnem mestu Brasilia, kjer naj bi pod zdravniškim nadzorom ostal med 24 in 48 ur.

Lokalni medij Globo je poročal, da je bil Bolsonaro danes zjutraj sprejet na zdravniški pregled, po tem ko je začutil bolečine v trebuhu. Predsednik se je med svojim predsedovanjem večkrat spopadal z zdravstvenimi težavami, na svoji spletni strani poroča Reuters. Julija lani je Bolsonaro zbolel za covidom-19, vendar si je po bolezni opomogel. V zadnjih nekaj mesecih ga je spremljal trmast kašelj. V zadnjem času se je kašelj spremenil v kolcanje, kar je povzročalo pomisleke glede njegovega zdravja.

Desničarski, populistični brazilski predsednik Jair Bolsonaro je že vse od začetka epidemije podcenjeval koronavirus ter iz gospodarskih razlogov nasprotoval ustreznim epidemiološkim ukrepom, dvomi pa tudi v smiselnost cepljenja.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava