Četrtek, 06 avgust 2020
Iskanje

Bržan uradno župan

Popovič bo pravico iskal na sodišču

Koper |
22. dec. 2018 | 11:05
Dark Theme

Aleš Bržan je v petek tudi uradno postal koprski župan, poraženec drugega kroga volitev Boris Popovič pa bo svojo pravico iskal na upravnem sodišču, poročajo Primorske novice. Začasna mandatna komisija, ki ji je predsedoval odvetnik Janez Starman, sicer občinski svetnik na listi Aleša Bržana, je skoraj tri ure razpravljala o pritožbi Borisa Popoviča in vsem vpletenim dala možnost predstaviti svoje argumente.

Z 20 glasovi za so na prvem zasedanju koprskega občinskega sveta Bržana iz svetniškega sedeža posedli na županski stol, s prav toliko glasovi pa so zavrnili Popovičevo pritožbo. Dva svetnika iz Popovičeve stranke se glasovanja nista udeležila (Igor Hrvatin in Patrik Babič), medtem ko je dosedanji Popovičev podžupan Peter Bolčič javno podprl sklep mandatne komisije. Bržanu so pritegnili svetniki Levice, Liste Naš kraj, SDS, Oljke, SD, gibanja Skupaj in predstavniki italijanske narodnosti.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo