Sobota, 28 november 2020
Iskanje

»Če se bo trend nadaljeval, bomo morali Hrvaško umakniti s seznama varnih držav«

Napoved uradnega govorca za covid-19 Jelka Kacina v zvezi s porastom okužb na Hrvaškem

29. jun. 2020 | 12:13
Dark Theme

Če se bo trend porasta okužb na Hrvaškem nadaljeval kot v prejšnjih dneh, bo Slovenija morala Hrvaško umakniti s seznama varnih držav, je napovedal uradni govorec za covid-19 Jelko Kacin na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede covida-19. Meja za »zdrs« v skupino rumenih držav je 10 okužb na 100.000 prebivalcev v zadnjih 14 dneh, ki jo bo Hrvaška, kot kaže, prekoračila jutri. Kacin je sicer dejal, da nikomur ne morejo preprečiti potovanja na Hrvaško, po prihodu iz držav na rumenem seznamu pa velja previdnost in pozorno spremljanje morebitnih znakov respiratornih težav. Ko bi kumulativno število 40 okužb na 100.000 prebivalcev v zadnjih 14 dneh, bodo morali državo, v tem primeru Hrvaško, uvrstiti na seznam rdečih držav: za osebe, ki prihajajo iz držav na tem seznamu, je ob vstopu v Slovenijo odrejena obvezna 14-dnevna karantena.

»Želeli pa bi si, da bi Hrvaška zaprla nočne klube in prepovedala večja druženja,« je dejal. Po Kacinovih besedah je namreč širjenje okužb najbolj problematično predvsem v nočnem življenju, kar po njegovih navedbah potrjuje tudi nizka starost dela novih zabeleženih okužb, po kateri bi se dalo sklepati, da so se udeleževale nočnih zabav. »Mlajše generacije nevarnosti dogajanja ne priznavajo, obnašajo se, kot bi se nič ne zgodilo,« meni Kacin.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morali za praznike vsaj delno sprostiti ukrepe proti pandemiji?

27. nov. 2020 | 11:20
Da, absolutno
Da, toda nisem povsem prepričan/a
Ne
Absolutno ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo