Nedelja, 08 december 2019
Iskanje

Conte in manjšina: ne dobro ne slabo

Ocena dela italijanske vlade, ki se poslavlja

Rim |
13. avg. 2019 | 6:18
Dark Theme

Brez pohval, a tudi brez črnih pik. Tako lahko z zornega kota slovenske manjšine ocenjujemo 14-mesečno delo vlade Giuseppeja Conteja in vladne koalicije, ki je v teh dneh prišla do zadnje postaje. Do kolikor toliko otipljivega neposrednega stika med vlado, njeno parlamentarno večino in manjšinskim političnim vrhom je prišlo edino na medijskem področju. Gibanje 5 zvezd je tudi na pritisk Lige in predsednika FJK Massimiliana Fedrige umaknilo predlog poslanca Adriana Varrice, ki bi v primeru parlamentarne odobritve postavil na nitko obstoj Primorskega dnevnika, vladni podtajnik Vito Crimi pa je manjšinskima krovnima organizacijama SKGZ in SSO obljubil novo konvencijo za slovenski radio in televizijo RAI. Besedam pa (še) niso sledila dejanja.

Zgodba zase, o kateri še ni padla zadnja beseda, je zmanjšanje števila parlamentarcev, pri kateri t.i. rumeno-zelena koalicija, ni pokazala nobenega posluha za pričakovanja slovenske manjšine. To je sicer stvar parlamenta, ne predsednika vlade in ministrov.

Več v današnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero od naslednjih smučišč vam je najljubše?

27. nov. 2019 | 17:10
Trbiž
Na Žlebeh
Mokrine
Krvavec
Kranjska Gora
Zoncolan
Piancavallo
Forni di Sopra
Cerkno
Drugo
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo