Ponedeljek, 09 december 2019
Iskanje

Delo je, a včasih ni delavcev

Prvi podatki o zaposlenosti v drugem četrtletju v FJK

Trst |
8. avg. 2019 | 19:01
Dark Theme

V drugem trimesečju letošnjega leta so v Furlaniji Julijski krajini sklenili 61.000 pogodb o zaposlitvi, 57.000 delovnih razmerij pa je prenehalo. Podatek je danes v Trstu razkrila Alessia Rosolen, ki je v deželni vladi pristojna za delo. »Drugo četrtletje zapored je število zaposlitev večje od odpustov, kar dokazuje učinkovitost naših ukrepov,« je povedala. Na naše vprašanje, koliko so se obrestovali državni ukrepi, na primer spodbude za redno zaposlovanje, ni želela odgovoriti, češ da gre za zdaj še za grobo statistiko brez podrobnega pregleda števila pogodb za nedoločen ali določen čas.

Tokrat je Rosolenova poudarila delo deželnega centra za zaposlovanje, ki ga deželna vlada kadrovsko krepi. Rosolenova si želi, da bi posredovanje zaposlitev, zaposlitveno svetovanje in karierno orientiranje ostala deželna, torej javna domena, četudi ob sodelovanju z agencijami za delo.

Deželni center za zaposlovanje pomaga tudi podjetjem pri iskanju delovne sile. Redno se namreč dogaja, da delodajalci težko najdejo ustrezno kvalificirano silo. V lanskem letu je za pomoč pri iskanju delovne sile prosilo 2.700 podjetij in sicer z namenom zaposlitve skoraj 10.000 delavcev.

Več v jutrišnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero od naslednjih smučišč vam je najljubše?

27. nov. 2019 | 17:10
Trbiž
Na Žlebeh
Mokrine
Krvavec
Kranjska Gora
Zoncolan
Piancavallo
Forni di Sopra
Cerkno
Drugo
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo