Ponedeljek, 18 november 2019
Iskanje

Friulia obljublja vnos kisika v podjetja

Promet »top 500« podjetij iz FJK enak prometu »top 500« podjetij iz ... pokrajine Treviso v Venetu

Trst |
9. jul. 2019 | 19:27
Dark Theme

Deželna finančna družba Friulia je pripravila sveženj finančnih inštrumentov, »specifičnih ukrepov in inovativnih operacij« – pravi njena predsednica Federica Seganti –, v oporo srednjim in malim podjetjem iz Furlanije Julijske krajine, pa še zelo majhnim, mikro in individualnim podjetjem, ki so sicer zdrava in perspektivna, njihovo rast pa hromi finančni stres. Splošni gospodarski okvir ni še ugoden, na globalnih tržiščih kraljuje negotovost, industrijska produkcija v Italiji pa ni še dosegla ravni izpred krize, ki je nastopila leta 2008, razlagajo pri Friulii. Novi finančni inštrumenti, ki jih vsebuje danes odobreni industrijski načrt družbe za triletje 2019-2022, naj bi podjetjem omogočili, da zadihajo, zrastejo in se usmerijo tudi na tuje trge. Deželno gospodarstvo krvavo potrebuje vnosa kisika. S tem v zvezi je zgovoren podatek, da je promet »top 500« podjetij iz FJK enak prometu »top 500« podjetij iz ... pokrajine Treviso v Venetu.

Več v jutrišnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo