Torek, 04 avgust 2020
Iskanje

Gospodarska rast v FJK se je lani upočasnila

Poročilo Banke Italije o gopodarstvu v letu 2018

FJK |
14. jun. 2019 | 11:06
Dark Theme

Gospodarska rast v deželi Furlaniji Julijski krajini se je leta 2018 v primerjavi z letom 2017 upočasnila. To velja še zlasti za drugo polletje in zadeva tako domače kot zunanje povpraševanje, prvi znaki v prvem tromesečju leta 2019 pa so pokazali še na dodaten upad rasti ekonomskih dejavnosti. K rasti deželnega gospodarstva so vsekakor prispevale vse panoge, vštevši gradbeništvo, čeprav je imelo glavno besedo kot vselej ladjedelništvo.

Dodatno izboljšanje stanja na trgu dela je prispevalo k rahlemu zvišanju povprečnega dohodka družin, bančna posojila za prebivalce FJK so se lani povečala. Družine so po podatkih Bankitalie rahlo povečale porabo, vendar se je povečala tudi količina denarja na tekočih računih v škodo vrednostnih papirjev v bankah.

To je v grobih obrisih slika, ki je izšla iz poročila Banke Italije o gospodarstvu v Furlaniji-Julijski krajini v letu 2018.

Poročilo so predstavili javnosti včeraj popoldne na tržaškem sedežu Bankitalie.

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo