Petek, 13 december 2019
Iskanje

Klobucharjeva najboljša, a še vedno v ozadju

Senatorka slovenskih korenin se je izkazala na debati demokratskih kandidatov za predsedniško nominacijo v ZDA

ZDA |
21. nov. 2019 | 16:22
Dark Theme

Ameriška senatorka slovenskih korenin Amy Klobuchar – predniki so se v ZDA izselili iz Bele krajine – je po oceni več ameriških medijev pustila najboljši vtis na včerajšnjem soočenju desetih kandidatov za predsedniško nominacijo Demokratske stranke. Washington Post poroča, da so spletni uporabniki po zaključku debate v iskalnike najpogosteje vtipkali njeno ime, izkazala pa naj bi se zlasti z zagovarjanjem vloge žensk v politiki in trditvijo, da ni vprašanje, ali ženska lahko premaga Trumpa, saj predsednici spodnjega doma Nancy Pelosi to uspeva vsak dan.

Peto razpravo med demokratskimi kandidati sta v studiu blizu Atlante gostila TV postaja MSNBC in časnik Washington Post. Na odru je bilo deset kandidatov, med njimi še vedno vodilni v anketah Joe Biden, Elizabeth Warren in Bernie Sanders.

Biden ima v anketah podporo kakšnih 30 odstotkov demokratskih volivcev, njemu najbližja je Warrenova z 18 odstotki. Klobucharjevi podpora počasi raste, a je krepko za velikimi favoriti.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero od naslednjih smučišč vam je najljubše?

27. nov. 2019 | 17:10
Trbiž
Na Žlebeh
Mokrine
Krvavec
Kranjska Gora
Zoncolan
Piancavallo
Forni di Sopra
Cerkno
Drugo
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo