Četrtek, 17 september 2020
Iskanje

Mali Kris se je vrnil v Slovenijo

Rezultati zdravljenja so vzpodbudni, nadaljnji potek oskrbe v ZDA pa je ustavila pandemija koronavirusa

25. mar. 2020 | 11:50
Dark Theme

Mali Kris se je danes iz ZDA vrnil v Slovenijo. Letalo Bombardier Global Express je ob 8. uri pristalo na letališču Jožeta Pučnika. Z njim so bili trije člani družine Zudich in štirje člani posadke, so sporočili iz društva Palčica Pomagalčica. Mali Kris se je zdravil na kliniki UCLA v Los Angeles za spinalno mišično atrofijo tipa ena, v ta namen je prejel odmerek zdravila zolgensma. Lani je društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki za zdravljenje Krisa v največji tovrstni humanitarni akciji v Sloveniji zbralo skoraj štiri milijone evrov.

Nadaljevanlni potek zdravljenja v ZDA je ustavila svetovna pandemija koronavirusa. Nadaljnje bivanje v ZDA bi lahko bilo za malega Krisa ogrožujoče. Tudi fizioterapij in pregledov zaradi koronavirusa že nekaj časa ni imel in vse manj je bilo na razpolago pripomočkov za njegovo oskrbo. Rezultati Krisovega zdravljenja so sicer vzpodbudni, opaziti je viden napredek v njegovem razvoju, je sporočila družina. Kris se počuti dobro. Biti doma v teh hudih časih pa je zanje nekaj neprecenljivega. Umaknili se bodo v strogo izolirano okolje.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo