Sobota, 04 december 2021
Iskanje

Mariastella Gelmini sprejela Ksenijo Dobrila in Walterja Bandlja

V ospredju pogovorov zastopstvo slovenske narodne skupnosti v italijanskem parlamentu

Rim |
16. jun. 2021 | 15:16
Dark Theme

Ministrica za deželna vprašanja Mariastella Gelmini je danes v dopoldanskih urah sprejela na uradnem obisku v Rimu predsednika SKGZ in SSO Ksenijo Dobrila in Walterja Bandlja. V središču pogovora sta bila sprememba volilnega zakona in olajšana oblika zastopstva slovenske narodne skupnosti v italijanskem parlamentu. Ministrici sta predsednika izpostavila primer dobre prakse v Sloveniji, kjer je predstavništvo italijanske narodne skupnosti zagotovljeno v ustavi. Beseda je tekla tudi o konvenciji med vlado in družbo RAI za televizijske in radijske programe v slovenskem jeziku, ki je zapadla pred dvema mesecema.

Bandelj in Dobrila sta ministrico Gelminijevo seznanila z vprašanjem delovanja vladnega omizja, ki od ustanovitve naprej nima nekega stalnega delovanja in bi ga bilo zato treba urediti. Ministrici sta tudi predlagala, da bi prišlo do srečanja s slovensko ministrico za Slovence v zamejstvu in po svetu Heleno Jaklitsch za poglobitev manjšinskih tematik v okviru dvostranskih srečanj.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

3. dec. 2021 | 17:20
Popolnoma zagovarjam
Delno zagovarjam
Delno odklanjam
Popolnoma odklanjam
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo