Petek, 21 junij 2024
Iskanje

Na Hrvaškem sneg, mraz in orkanska burja

Zaprli so avtocesto A1 med Zagrebom in Splitom

20. jan. 2024 | 12:51
Dark Theme

Iz Hrvaške danes po petkovem sneženju poročajo o zelo nizkih temperaturah, promet pa ponekod ovira močan veter. Zaradi orkanske burje je zaprta avtocesta A1 med Zagrebom in Splitom, za tovorna vozila pa dopoldne ni bila prevozna nobena cestna povezava med notranjostjo Hrvaške in obalo, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Zaradi burje sta med drugim zaprta tudi jadranska magistrala med Senjem in Sveto Marijo Magdaleno ter paški most.

Prav tako ne vozijo številni trajekti in katamarani na hrvaške otoke. Zaradi burje sicer za območje Reke velja rdeče vremensko opozorilo. Pričakujejo orkanske sunke vetra, ki lahko dosežejo hitrost do 180 kilometrov na uro.

Policija je sicer v petek kaznovala kar 50 voznikov tovornjakov, ki so se kljub zapori na območju Gorskega kotarja podali na avtocesto Zagreb-Reka. Kot so danes sporočili s policije, so jih policisti v konvoju pospremili do najbližjega počivališča, kjer so nato voznike oglobili.

V večjem delu Hrvaške so davi zabeležili temperature pod lediščem. V Zagrebu je bilo minus 9,2 stopinje, v Rovinju pa je 3,4 stopinje pod ničlo. Največ snega, 27 centimetrov, je zapadlo v Delnicah.

V petek je snežilo tudi v osrednji Istri, kjer je padlo pet centimetrov snega, snežinke pa so padale tudi ponekod ob morju.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava