Torek, 04 oktober 2022
Iskanje

Na požariščih na komenskem Krasu noč mirna

Dežja je padlo le za vzorec

30. jul. 2022 | 12:35
Dark Theme

Na požariščih na Krasu je noč minila mirno, dež pa je spet zatajil, je za STA povedal Danijel Cek iz regijskega štaba Civilne zaščite za Notranjsko. Na požariščih naj bi padlo le od litra in pol do dva dežja na kvadratni meter. Nekaj padavin je za danes sicer še napovedanih. Požarna straža, 49 gasilcev z 18 vozili, je ponoči ostala na območju velikega požara pri Kostanjevici na Krasu. Na tem območju je sicer petek minil mirno. Razmere na požariščih bodo še naprej spremljali, danes pa naj bi se odločili, ali je na terenu še potrebna prisotnost gasilskih enot iz drugih regij, je dodal Cek.

Včeraj popoldne je namreč znova zagorelo na Velikem Ovčnjaku nad vasjo Šibelji v občini Komen. Gasilcem je tudi s pomočjo helikopterjev Slovenske vojske in policije požar uspelo omejiti, so se pa še pojavljala posamezna žarišča.

Gasilci so bili pozorni tudi na dogajanje v obmejnem pasu v Italiji, na območju hriba Brestovec. Tudi ta požar so v petek uspeli lokalizirati.

Padavine so bile na območju požarišč skromne, kljub napovedanim od 10 do 15 litrov dežja na kvadratni meter, je po Cekovih besedah padlo manj kot dva litra. Pri gasilski postaji v Komnu pa okoli sedem litrov na kvadratni meter.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava