Petek, 23 februar 2024
Iskanje

Neobičajno srečanje Nataše Pirc Musar in Giorgie Meloni

Razkritje slovenske predsednice v pogovoru s hrvaškim televizijskim voditeljem

27. nov. 2023 | 11:00
Dark Theme

Slovenska predsednica Nataša Pirc Musar je nedavno gostovala v oddaji Vjetar u kosi (Veter v laseh) priljubljenega hrvaškega televizijskega voditelja in novinarja Aleksandra Stankovića. Predsednica je Stankoviću razkrila svoje neobičajno srečanje z italijansko premierko Giorgio Meloni na stranišču. Zgodilo se je med zasedanjem Sveta Evrope v Reykjaviku na Islandiji letošnjega maja. Temu se pravi straniščna diplomacija oziroma WC-diplomacija, se je pred TV kamero pošalila Pirc Musar.

Stanković in predsednica sta se z motorjema vozila po Ljubljani in okolici ter se nazadnje na vrtu družinske hiše predsednice še pogovorila o motorističnih izkušnjah Pirc Musarjeve, ki je ljubiteljica motorjev. Njen prvi motor je bil Pony Express s Puchovim motorjem, ki sta ga z očetom zažganega našla med sprehodom, nato ji ga je oče popravil, je povedala.

Kakšen motorist bi bil hrvaški predsednik Zoran Milanović, jo je vprašal Stanković. Glede na njegovo energijo bi slovenska predsednica svojega hrvaškega kolego, s katerim je v odličnih odnosih, videla na »chopperju«, z dolgo brado in usnjenem jopiču. T.i. motoristično diplomacijo bi se slovenska predsednica sicer lahko šla s češkim predsednikom Petrom Pavlom, ki je tudi motorist. Povabila ga je že na izlet na motorju po Sloveniji.

Tukaj videoposnetek oddaje.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava