Torek, 15 oktober 2019
Iskanje

Nič novega za Tommasa Cerna in Tatjano Rojc

Senator z beneškimi koreninami ostane senator Demokratske stranke

Rim |
18. sep. 2019 | 16:34
Dark Theme

Senator Tommaso Cerno je potrdil današnje pisanje Primorskega dnevnika, da ne namerava slediti Matteu Renziju pri ustanavljanju nove stranke in da torej ostane v Demokratski stranki.

Senator z družinskimi koreninami v Terski dolini je torej zanikal poročanje številnih italijanskih časopisov, ki so še danes napovedovali njegov odhod iz stranke, v kateri ostaja slovenska senatorka Tatjana Rojc. Res je, da je Cerno precej kolebal, na koncu pa se je odločil, da ostane v stranki, s katero je bil lani v MIlanu in v Furlaniji Julijski krajini izvoljen v parlament.

Senatorji nove Renzijeve stranke (za sedaj jih je 12) bodo odločilni za vlado Giuseppeja Conteja, ne pa poslanci, katerih število »odpadnikov« še ni znano. Renziju se je v senatu pridružila tudi Donatella Conzatti iz stranke Forza Italia. Bivši premier računa na prihode še drugih parlamentarcev Berlusconijeve stranke.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

V katerem jeziku najraje prebirate knjige?

28. avg. 2019 | 17:38
V slovenščini
V italijanščini
V slovenščini in italijanščini
V drugih jezikih
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo