Nedelja, 31 maj 2020
Iskanje

Nič novega za Tommasa Cerna in Tatjano Rojc

Senator z beneškimi koreninami ostane senator Demokratske stranke

Rim |
18. sep. 2019 | 16:34
Dark Theme

Senator Tommaso Cerno je potrdil današnje pisanje Primorskega dnevnika, da ne namerava slediti Matteu Renziju pri ustanavljanju nove stranke in da torej ostane v Demokratski stranki.

Senator z družinskimi koreninami v Terski dolini je torej zanikal poročanje številnih italijanskih časopisov, ki so še danes napovedovali njegov odhod iz stranke, v kateri ostaja slovenska senatorka Tatjana Rojc. Res je, da je Cerno precej kolebal, na koncu pa se je odločil, da ostane v stranki, s katero je bil lani v MIlanu in v Furlaniji Julijski krajini izvoljen v parlament.

Senatorji nove Renzijeve stranke (za sedaj jih je 12) bodo odločilni za vlado Giuseppeja Conteja, ne pa poslanci, katerih število »odpadnikov« še ni znano. Renziju se je v senatu pridružila tudi Donatella Conzatti iz stranke Forza Italia. Bivši premier računa na prihode še drugih parlamentarcev Berlusconijeve stranke.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo