Petek, 05 junij 2020
Iskanje

Nobelovec izgubil živce in prekinil intervju

Peter Handke obiskal svojo rojstno občino Grebinj na avstrijskem Koroškem

17. okt. 2019 | 16:23
Dark Theme

Načrtovan je bil velik sprejem in nato še odlikovanje s strani občine, vendar se je zadeva končala s slavljenčevim izbruhom. Pravkar razglašeni dobitnik Nobelove nagrade za književnost za leto 2019, Peter Handke, je ob svojem obisku v svoji rojstni občini Grebinj na avstrijskem Koroškem, kjer se je srečal z deželnim glavarjem Petrom Kaiserjem in županom Grebinja Josefom Müllerjem, poskrbel za oster nastop proti medijem in za emocionalen obračun z njimi.

Ko ga je urednica avstrijske radiotelevizije ORF seznanila s kritiko nemško-bosanskega pisatelja Saše Stanišića, ki je na začetku tedna ob prejemu nemške knjižne nagrade ostro kritiziral Handkeja zaradi njegovih prosrbskih stališč med vojno v nekdanji Jugoslaviji in ob tem dejal, da avstrijski pisatelj s slovenskimi koreninami ne bi smel biti odlikovan z Nobelovo nagrado, je Handke izgubil živce in prekinil intervju.

Urednici je dejal, da na takšna vprašanja ne bo odgovarjal, in k temu celo dodal, naj »izgine«. Zatem je še obračunal z mediji oziroma z novinarji nasploh, ki jim je očital, da ne poznajo njegovih del, da jih niso brali in da samo sprašujejo o reakcijah, ki da sprožijo samo reakcije. Ob koncu svojega izbruha pa je še zatrdil, da odslej ne bo več odgovarjal na vprašanja novinarjev, in je napovedani medijski termin odpovedal.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje bi radi počitnikovali?

2. jun. 2020 | 16:42
V Sloveniji
V Italiji
Na Hrvaškem
V Grčiji
Drugje
Letos si počitnic ne bom mogel privoščiti
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo