Sreda, 01 april 2020
Iskanje

Odločali bodo svetniki italijanske narodnosti

Pestro popoldne med sedežem koprske občine in Pretorsko palačo

Koper |
21. dec. 2018 | 12:25
Dark Theme

Danes bo med sedežem koprske občine in Pretorsko palačo pestro, pišejo Primorske novice. Ob 15. uri bo na Verdijevi shod v podporo Borisu Popoviču, uro kasneje pa v dvorani na Titovem trgu seja, na kateri bi se morali seznaniti z izvolitvijo Aleša Bržana za župana.

Najbolj vroča točka na dnevnem redu bo seznanitev z izvolitvijo Aleša Bržana za župana. Potem ko je občinska volilna komisija zavrnila Popovičev ugovor, je ta napovedal pritožbo na mestnem svetu, v katerem sedi 33 svetnikov. Bržan pravi, da pri glasovanju pričakuje podporo in stavi na razum svetniških kolegov. Primorske novice pričakujejo, da mu bodo pritegnili svetniki Levice, SD, gibanja Skupaj, Liste Naš kraj in Oljke. To pomeni, da ima zagotovljenih 16 glasov, potrebuje jih 17. Ključna bo torej odločitev treh svetnikov italijanske narodnosti, čeprav naj bi se vsaj eden od njih nagnil na Bržanovo stran.

Popovičev odvetnik Franci Matoz vztraja, da je treba vse volilne glasovnice še enkrat prešteti. Če pritožbi danes ne bo ugodeno, pa napoveduje pritožbo na upravno sodišče.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako doma najraje preganjate čas?

17. mar. 2020 | 16:55
Gledam TV
Berem
Rešujem križanke
Kuham in pečem
Pospravljam
Poslušam glasbo
Se posvečam otrokom
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo