Nedelja, 07 marec 2021
Iskanje

Odmerek za zaključek šolskega leta v živo

Ravnatelja Sonja Klanjšček in Primož Strani o uvrstitvi zaposlenih na področju vzgoje in izobraževanja med prednostne skupine prebivalcev za cepljenje

FJK |
22. feb. 2021 | 20:57
Dark Theme

»Mislim, da je bilo res nujno, da se uvrsti šolsko osebje med prioritetne skupine. Precej kritičen sem namreč bil do vladne uredbe, ki je 3. novembra zaprla vse drugostopenjske srednje šole prepričan sem, da ni prav naložiti bremena vseh težav, ki jih ima družba, na generacijo, ki obiskuje višje srednje šole. Upam, da bo cepljenje zagotovilo, da lahko zaključimo šolsko leto kolikor se da v živo, saj ima poučevanje na daljavo vselej omejitve, saj gre za izhod v sili,« je ocenil ravnatelj Izobraževalnega zavoda Jožefa Stefana v Trstu Primož Strani, ki meni, da je zelo pomembno, da se s cepljenjem pride do nekega zaviranja od nevarnosti, da bi virus nadalje mutiral, kar bi izničilo celoten proces preventive.

Stranijeve besede je potrdila tudi ravnateljica Večstopenjske šole Doberdob ter humanističnega in znanstvenega liceja Simona Gregorčiča oz. klasičnega liceja Primoža Trubarja Sonja Klanjšček, ki ji je odleglo, saj pomeni, da bo mogoče zagotoviti in utrditi stabilnost delovanja vzgojno-izobraževalnega sistema.

Kako pa je s pripravljenostjo na cepljenje zaposlenih na šolskem področju? Na precejšnjo negotovost je opozorila Klanjščkova, medtem ko je tržaški kolega potrdil, da vlada veliko zanimanje.

Več v jutrišnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kdaj sem zadnjič prečkal/a slovensko-italijansko mejo?

4. mar. 2021 | 17:12
Pred več kot enim letom
Pred približno šestimi meseci
V minulih dveh mesecih
V zadnjem tednu
Jo prečkam skoraj vsak dan iz službenih ali drugih razlogov
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo