Petek, 12 april 2024
Iskanje

Pahor prejel tudi papeževe, Trumpove in Putinove čestitke

Ob dnevu državnosti so mu že čestitali številni svetovni voditelji

25. jun. 2019 | 14:28
Dark Theme

Predsednik republike Borut Pahor ob dnevu državnosti prejema številne čestitke. Med drugimi so mu že čestitali papež Frančišek, predsednik ZDA Donald Trump, hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, predsednik Francije Emmanuel Macron in ruski predsednik Vladimir Putin. Čestitali pa so mu še švicarski predsednik Ueli Maurer, nizozemski kralj Willem-Alexander, švedski kralj Carl XVI. Gustaf, srbski predsednik Aleksandar Vučić, predsednik Črne gore Milo Đukanović, generalni guverner Avstralije Peter Cosgrove, turški predsednik Recep Tayyip Erdogan, češki predsednik Miloš Zeman, predsednik Kube Miguel Mario Diaz Canel Bermudez, predsednik Egipta Abdel Fatah al Sisi, japonski cesar Naruhito in številni drugi.

Papež Frančišek je Sloveniji ob državnem prazniku zaželel, da bi v državi vladale vrednote, kot so pravičnost in varnost in da bi ljudje živel v družbi, ki je solidarna.

Trump je med drugim zapisal, da je za ZDA Slovenija prijateljska in zavezniška država in da jim je to v ponos.

Ruski predsednik Putin pa je Pahorju v čestitki sporočil, da imajo rusko-slovenski odnosi tradicionalno konstruktiven značaj.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava