Torek, 05 december 2023
Iskanje

Predsednica Nataša Pirc Musar prevzela posle

Borut Pahor se je danes poslovil z vojaškimi častmi

23. dec. 2022 | 16:42
Dark Theme

Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar je dan po zaprisegi v DZ danes v predsedniški palači prevzela predsedniške posle od zdaj že nekdanjega predsednika Boruta Pahorja. Pirc Musarjeva je tako začela svoj petletni mandat, Pahor pa se je danes po dveh mandatih na čelu države s te funkcije poslovil še z vojaškimi častmi. Pirc Musarjeva je v spremstvu soproga Aleša Musarja ob 11. uri prispela pred predsedniško palačo, kjer je igrala policijska godba, del Prešernove ceste pa je bil zaprt za promet.

Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar je danes v predsedniški palači prevzela predsedniške posle od zdaj že nekdanjega predsednika Boruta Pahorja (DANJEL NOVAKOVIĆ/STA)
Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar je danes v predsedniški palači prevzela predsedniške posle od zdaj že nekdanjega predsednika Boruta Pahorja (DANJEL NOVAKOVIĆ/STA)

Pred predsedniško palačo je Pirc Musarjeva kot vrhovna poveljnica slovenskih obrambnih sil pregledala častno enoto Slovenske vojske in nato po rdeči preprogi stopila do predsedniške palačo, kjer jo je s šopkom rož sprejel dosedanji predsednik Pahor skupaj s partnerko Tanjo Pečar. Pred predsedniško palačo so predsednico pričakali tudi člani njene ožje ekipe, ki jo je Pirc Musarjeva predstavila v preteklih dneh.

Primopredaja poslov med nekdanjim in novo predsednico republike je potekala po vnaprej določenih protokolarnih pravilih. Po prihodu v predsedniško palačo, pročelje katere od danes že krasi nova tabla z napisom »PREDSEDNICA Republike Slovenije«, se je Pirc Musarjeva s Pahorjem sestala na ločenem pogovoru na štiri oči.

Pahor se je po primopredaji poslov od funkcije, ki jo je zasedal dva petletna mandata, poslovil pred predsedniško palačo z vojaškimi častmi.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava