Četrtek, 11 julij 2024
Iskanje

Predsednica Nataša Pirc Musar sprejela Prešernove nagrajence

Na gradu Brdo je priredila slovesno kosilo

8. feb. 2023 | 16:18
Dark Theme

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je na gradu Brdo sprejela letošnje Prešernove nagrajence. Ob tem je poudarila, da so njihova dela tista, ki nas bogatijo, nam lepšajo dneve in nam hkrati ponujajo tudi razmislek. Na gradu Brdo je predsednica priredila slovesno kosilo v čast Prešernovima nagrajencema Emi Kugler in Hermanu Gvardjančiču ter nagrajencem Prešernovega sklada Dušanu Jelinčiču, Dragu Ivanuši, Alexandru Gadžijevu, Nikolaju Beeru, Matevžu Luzarju ter Roku Žnidaršiču, Jerneji Fisher Knap in Samu Mlakarju iz arhitekturnega ateljeja Medprostor.

Predsednica republike Slovenije Nataša Pirc Musar je na gradu Brdo Prešernove nagrajence gostila na slovesnem kosilu (UPRS)
Predsednica republike Slovenije Nataša Pirc Musar je na gradu Brdo Prešernove nagrajence gostila na slovesnem kosilu (UPRS)

Ob tem je izpostavila, da so doprinesli kulturi tisto, kar mora ceniti vsak narod. »Ni naroda brez kulture in kultura je tista punčica našega očesa, ki jo je treba spoštovati, negovati, predvsem pa ceniti,« je dejala Musar. »Kultura je orodje za lepši jutri,« je še dodala.

Predsednik upravnega odbora Prešernovega sklada Jožef Muhovič pa je ob tej priložnosti med drugim povedal, da je umetnost zgostitev človekove potrebe, da intenzivno doživi svet v sebi in sebe v svetu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava