Sreda, 17 avgust 2022
Iskanje

Rosato izključuje predčasne volitve

Sopredsednik Renzijeve stranke spregovoril za naš dnevnik – Pogledi Tatjane Rojc, Renza Tonda in Guida Germana Pettarina

FJK |
14. jan. 2021 | 19:23
Dark Theme

Sopredsednik stranke Italia viva Ettore Rosato je v pogovoru za Primorski dnevnik izrazil prepričanje, da v Italiji ne bo predčasnih volitev.

»Pustite se presenetiti od domišljije parlamenta,« pravi in hkrati zavrača očitke, da naj bi Renzijeva stranka ravnala neodgovorno. Tudi s pripombo, da je Renzi nedosleden, ker je pred štirimi leti svaril pred izsiljevanjem majhnih strank, se ne strinja. Odgovornost za vladno krizo po njegovem nosi premier Giuseppe Conte, ki ni znal zbližati stališč.

Slovenska senatorka Tatjana Rojc (Demokratska stranka) pa je prepričana, da ne bodo vsi sedanji parlamentarci Italia vive sledili Renzijevemu izstopu iz koalicije.

Karnijski poslanec Renzo Tondo (Noi con l’Italia) pravi, da je čas za vlado narodne enotnosti, ki pa je ne more voditi Conte, medtem ko si goriški poslanec Guido Germano Pettarin (Forza Italia) želi čimprejšnjih volitev, ki da so najboljša rešitev.

Vsi pogovori v jutrišnjem Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava