Torek, 05 december 2023
Iskanje

S šestimi migranti v avtomobilu po avtocesti drvel 220 kilometrov na uro

Voznik avtomobila z italijanskimi registrskimi tablicami se je ustavil šele, ko se mu je pokvarilo vozilo

14. nov. 2023 | 18:54
Dark Theme

Novomeški policisti so v ponedeljek nekaj po 21. uri obravnavali voznika, ki na dolenjski avtocesti ni upošteval njihovih navodil, naj ustavi, ampak je s pospešeno vožnjo odpeljal naprej. Ustavila ga je šele okvara vozila. Vozil je tudi z okoli 220 kilometri na uro. V avtu pa so policisti odkrili šest migrantov, so sporočili s PU Novo mesto.

Avtomobil italijanskih registrskih oznak so policisti zaradi nezanesljive vožnje želeli ustaviti med Čatežem ob Savi in Drnovim. Voznik njihovih navodil ni upošteval, ampak je vožnjo le še pospešil. Vozil je tudi z okoli 220 kilometri na uro.

Na izvozu za Dobruško vas se mu je avtomobil pokvaril, voznik pa je iz njega pobegnil. Policisti so ga izsledili in prijeli nedolgo zatem na območju Zavinka. Ugotovili so, da gre za organizatorja prevozov migrantov iz Italije, ki je v vozilu prevažal pet državljanov Sirije in enega iz Turčije.

Odvzeli so mu prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. Zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z migranti pa še niso zaključeni.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava