Sobota, 24 februar 2024
Iskanje

Sinoči 18 °C, danes pa bo zadišalo po snegu

V prihodnjih urah ob prehodu hladne vremenske fronte izrazit vremenski preobrat

FJK |
2. dec. 2023 | 11:11
Dark Theme

Ob okrepljenem jugovzhodnem vetru se je sinoči ozračje po pričakovanjih nenadno in občutno otoplilo. Deželna meteorološka opazovalnica agencije za okolje Arpa je včeraj zvečer v Trstu namerila najvišjo temperaturo 18,3 stopinje Celzija, se pravi, da dobrih 8 stopinj Celzija več kot zjutraj, ko je ob 8. uri v Trstu namerila 10,2 stopinje Celzija.

Danes zjutraj se je ozračje v Trstu že nekoliko ohladilo, ob 10. so namerili 14 stopinj Celzija. Pojavljale pa so se občasne padavine, deloma že v obliki ploh.

V popoldanskih urah bo naše kraje dosegla izrazita hladna vremenska fronta. Ob njenem prehodu se bo občutno povečala nestanovitnost. Pojavljale se bodo padavine, deloma plohe in nevihte, vmes bodo možni tudi krajevni nalivi. Zapihala bo burja, temperatura pa se bo naglo spuščala. Spuščala se bo tudi meja sneženja. Zvečer in ponoči ni izključeno, da bo prehodno snežilo tudi v najvišjih vzhodnih predelih Kraške planote.

V drugem delu noči ali proti jutru bodo padavine ponehale.

Jutrišnje jutro bo mrzlo, jutri bo pretežno jasno, pihala bo šibka do zmerna burja.

V noči na ponedeljek se bo temperatura še spuščala. V ponedeljek bodo najnižje jutranje temperature povsod več stopinj Celzija pod lediščem, le ob morju okrog ledišča ali rahlo višje.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava