Sobota, 16 oktober 2021
Iskanje

Skupna priloga 30 let samostojnosti Slovenije vsem na voljo

Pripravili smo jo s skupnimi močmi novinarji in nekdanji novinarji Primorskega dnevnika in Primorskih novic

Trst |
25. jun. 2021 | 6:00
Dark Theme

Naročniki ste prilogo prejeli na dom, bralci pa tudi v trafikah: ob 30-letnici samostojnosti Slovenije smo pri Primorskem dnevniku in Primorskih novicah združili moči in pripravili skupno prilogo na 32 straneh. Komur si je ni uspel zagotoviti, nudimo možnost, da jo sname s spleta v PDF obliki.

V njej boste lahko med drugim prebrali daljši intervju, v katerem filozof dr. Mladen Dolar preizprašuje mite, spomine, zgodbo o uspehu slovenske države.

Zbrali smo tudi spomine mnogih, ki so osamosvojitev doživljali v prvih vrstah in novinarjev, ki so pred 30 leti poročali o samostojnosti Slovenije in vojni, ki je sledila.

Izvedeli boste nadalje, kako so Slovenci v Italiji spremljali razpad Jugoslavije, o vlogi, ki so jo v osamosvojitvenih procesih odigrali kulturniki, o tem, kaj smo takrat brali, poslušali, gledali ... in celo jedli. V prilogi najdejo mesto tudi mnenja o samostojni državi današnjih 30-letnikov iz Italije in Slovenije in bogat izbor statističnih podatkov, ki kažejo na to, kako se je Slovenija v teh 30 letih spremenila: ste na primer vedeli, da je bila leta 1991 povprečna starost 36,2 leta, danes pa je 43,7 leta?

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Podpirate razpustitev neofašistične stranke Forza nuova?

13. okt. 2021 | 15:23
Da
Ne
Ni pravi čas za take ukrepe
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo