Torek, 17 september 2019
Iskanje

Slovenci, ki jih navdihuje Salvini

V Sloveniji se rojeva nova politična stranka DOM

16. mar. 2019 | 12:10
Dark Theme

Pred kratkim se je v Sloveniji pojavila še ena politična stranka: Domovinska liga (DOM), ki se navdihuje pri italijanski Ligi, skrajno desni nemški AFD in poljski PiS, piše Dnevnik. Med ustanovitelji je najti nekdanje člane SDS mlajše generacije. Bernard Brščič in Lucija Ušaj Šikovec se s stranko dogovarjata o nastopu na evropskih volitvah. O novi politični stranki DOM ali Domovinski ligi še ni veliko znanega. Na družbenem omrežju twitter so objavili nekaj točk političnega programa, nimajo pa ne spletne strani ne kontaktnih podatkov.

V doslej objavljenih izhodiščih programa so zapisali, da so del evropske pomladi, ki jo predstavlja Matteo Salvini, ne pa Evropska ljudska stranka (EPP). »Gre za tip stranke, ki presega klasično delitev na levo in desno, bližja je strankam, kot so Liga, AFD ter poljsko Pravo in pravičnost, torej vsem tistim strankam, ki nasprotujejo vladajočemu kartelu bruseljskih inkasantov, EPP, PES in ALDE. Gre za politiko, ki je pomembno drugačna od diskurza, ki ga vodijo v Bruslju,« je za Dnevnik pojasnil Brščič.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

V katerem jeziku najraje prebirate knjige?

28. avg. 2019 | 17:38
V slovenščini
V italijanščini
V slovenščini in italijanščini
V drugih jezikih
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo