Nedelja, 26 januar 2020
Iskanje

Slovenec sredi Karnije

Fabrizio Dorbolò imenovan v občinsko upravo v Paluzzi

18. jun. 2019 | 6:25
Dark Theme

V Paluzzi, sredi poti med Tolmečem in avstrijsko mejo, so v občinsko upravo imenovali Slovenca. To bo 43-letni Fabrizio Dorbolò, ki mu je župan Massimo Mentil poveril resorje za kulturo, socialno skrbstvo in mlade.

Dorbolò je vešč politike, saj je bil tri mandate občinski svetnik v Špetru v Beneški Sloveniji, bil pa je tudi svetnik Pokrajine Videm od leta 2013 do lanskega leta. V pokrajinskem svetu se je iz opozicijskih klopi zavzemal za slovenščino in leta 2016 dosegel, da so na pročelje palače Belgrado, ki je bila sedež ukinjene pokrajine, ob italijanski in furlanski naziv dodali še nemškega in slovenskega, kljub prvotnemu nasprotovanju večine.

Dorbolò je pred tremi leti iz delovnih razlogov zapustil Špeter in se preselil med karnijske hribe. Na majskih volitvah je kandidiral za občinski svet na listi Futuro, Ambiente, Comunità in prejel 84 osebnih preferenc, kar je bilo dovolj za izvolitev v občinski svet.

Na umestitveni seji prejšnji teden je župan predstavil mestno upravo in v njej je tudi prišlek iz Benečije. »Župan me je prosil, da sprejmem, glede na moje pretekle izkušnje,« je povedal Dorbolò, ki je zaposlen v tovarni v Ampezzu.

Več v današnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katera beseda je v letu 2019 najbolj zaznamovala slovensko narodno skupnost v Italiji?

14. jan. 2020 | 17:00
Defibrilator
Jezik
Migranti
Narodni dom
Paritetni odbor
Predsednica
Predstavništvo
Ravnatelj
Stadion
Strelišče
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo