Ponedeljek, 21 oktober 2019
Iskanje

Slovenija in Italija med 40 najlepšimi državami na svetu

Na seznamu priznanega svetovnega potovalnega magazina Conde Nast Traveller tudi Hrvaška in Črna gora

19. sep. 2019 | 13:45
Dark Theme

Slovenija in Italija sta na seznamu priznanega svetovnega potovalnega magazina Conde Nast Traveller med 40 najlepšimi državami na svetu. Na listi so med drugimi tudi Hrvaška in Črna gora. O Sloveniji so med drugim zapisali, da ponuja vsega po malem, posebno pozornost pa so namenili slovenskim Alpam, Blejskemu jezeru in gozdovom. Umeščena je med Italijo in Avstrijo, zato ima svoj delček Alp in hkrati vrata v Mediteran, menijo avtorji.

Italija ponuja široko paleto naravnih lepot, od vrhov in gričev do idilične obale. Izpostavljajo lepoto toskanske pokrajine in zlato obarvane griče z nasadi sončnic. Dolomiti pa so po mnenju potovalnega magazina eno izmed najlepših svetovnih gorovij. Prelaz San Pellegrino je tudi eden najlepših krajev za plezanje, smučanje ali le uživanje v lepoti.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo