Petek, 12 avgust 2022
Iskanje

Slovenski vladi še naprej pada podpora

SDS ostaja prva stranka, predsednik Pahor najbolj priljubljen politik

21. sep. 2021 | 9:47
Dark Theme

Septembrska raziskava javnega mnenja Vox populi, ki jo za Dnevnik in Večer opravlja agencija Ninamedia, kaže, da podpora slovenski vladi ostaja zelo nizka, saj jo podpira le 28 odstotkov vprašanih, več kot 69 odstotkov vprašanih pa njeno delo ocenjuje za neuspešno. Med strankami na vrhu ostaja SDS Janeza Janše, delež neopredeljenih (27 odst.) pa je še vedno rekorden.

Med strankami na vrhu priljubljenosti torej ostaja SDS, ki bi jo, če bi bile volitve to nedeljo, volilo 18,4 odstotka vprašanih. Sledi SD s 13,3-odstotno podporo. Na tretjem mestu je Levica, za katero bi glasovalo 9,2 odstotka vprašanih, za LMŠ pa 8,9 odstotka. NSi bi dobila 5,3 odstotka glasov, SAB 3,5 odstotka, SNS pa 1,6 odstotka. Za zunajparlamentarno stranko SLS bi glasovalo 1,5 odstotka vprašanih. Parlamentarni stranki DeSUS in SMC ostajata pod odstotkom podpore; prva bi po anketi dobila 0,9, druga pa 0,5 odstotka glasov volivcev.

Na vrhu lestvice priljubljenosti politikov je še vedno predsednik republike Borut Pahor, sledita mu evropska poslanka Ljudmila Novak ter predsednica stranke SD in evropska poslanka Tanja Fajon. Na četrtem mestu je nepovezani poslanec in predsednik DZ-ja Igor Zorčič, za njim pa ljubljanski župan Zoran Janković. Največji padec na lestvici je doživel minister za zdravje Janez Poklukar, ki je s tretjega mesta zdrsnil na 12. mesto.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava