Nedelja, 19 maj 2019
Iskanje

SSk bo svoje glasove odstopila SVP

Kako bo stranka nastopila na lokalni ravni, pa še ni znano

FJK |
14. mar. 2019 | 17:57
Dark Theme

Slovenska skupnost (SSk) bo na evropskih volitvah podprla južnotirolsko ljudsko stranko SVP. Strankin deželni svet je odločitev sprejel soglasno na včerajšnji seji v Samatorci. Odprto ostaja le še vprašanje, ali bo slovenska stranka pozvala svoje volivce, naj preferenčni glas oddajo Herbertu Dorfmannu. V nasprotnem primeru bi SSk na listo SVP uvrstil svojega kandidata, pravzaprav kandidatko, tako kot vsakič - čeprav le simbolično - od leta 1999.

Na seji sveta so tudi razpravljali o lokalnih volitvah. Sklepanje zavezništev bodo v Trstu in Gorici proučila pokrajinska vodstva. Za zdaj je znano, da bo SSk v Dolini nastopila v levosredinski koaliciji in podprla županskega kandidata Sandyja Kluna. Kaj bo storila v Zgoniku, Doberdobu, Sovodnjah in Števerjanu, pa je še odprto vprašanje. V kratkem naj bi tudi bil sestanek s slovensko komponento Demokratske stranke (DS).

Več v jutrišnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Na letošnjih evropskih volitvah:

16. maj. 2019 | 19:15
bom glasoval v skladu s tradicijo
bom spremenil svojo volilno navado
sem še neodločen, koga naj volim
še ne vem, ali bom volil
ne bom volil
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo