Petek, 29 maj 2020
Iskanje

Strmoglavilo Pipistrelovo letalo

Pilot je umrl, kopilot je huje poškodovan

Indija |
28. feb. 2020 | 12:15
Dark Theme

V Indiji je strmoglavilo Pipistrelovo letalo Virus SW 80 Garud, pri čemer je pilot umrl, kopilot pa je huje poškodovan, poročajo Primorske novice. Letalo naj bi kmalu po vzletu začelo izgubljati višino. S Pipistrela so sporočili, da so po prvih podatkih nastale težave z motorjem. Indijska vojska je ustanovila preiskovalno skupino, ki bo ugotavljala vzrok nesreče.

Po prvih informacijah je letalo v ponedeljek kmalu po vzletu z letališča Patiala začelo izgubljati višino in je trčilo v drevesa. V njem sta bila inštruktor Cheema in kadet indijske vojske. Inštruktor je v nesreči umrl, kadet je preživel, a je hudo ranjen, je dejal tiskovni predstavnik indijske vojske za India Today.

Letalo naj ne bi navpično strmoglavilo, ampak naj bi poskusilo zasilno pristati. V drsnem letu naj bi priletelo med drevesa, ki so mu odbila krila ter poškodovala sprednji del.

Več v jutrišnjem Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo