Sreda, 23 september 2020
Iskanje

Ukinili cestnino za most na otok Krk

Prebivalci Krka so opolnoči proslavljali odločitev hrvaške vlade

15. jun. 2020 | 11:33
Dark Theme

Cestnine za most na otok Krk od polnoči ni več. Uporaba mostu je odslej brezplačna. »Mostnina«, ki je zlasti po lanski junijski podražitvi povzročala zlasti med krajevnim prebivalstvom nemalo vroče krvi in protestov, je tako odslej le spomin. Njeno ukinitev je več sto prebivalcev Krka spontano proslavilo ob mostu že opolnoči. Ob današnji uradni slovesnosti ob odpravi mostnine so podpisali tudi 44,6 milijona kun (okoli šest milijonov evrov) vredno pogodbo o sanaciji 40 let starega mostu.

Hrvaška vlada je prejšnji mesec odobrila združitev javnih podjetij Hrvatske autoceste in Autocesta Rijeka-Zagreb, kar je omogočilo odpravo mostnine na otok Krk. Nekdanji Titov most je bil zadnji na Hrvaškem, za katerega je bilo treba plačati mostnino. Prebivalci otoka so si več let prizadevali za njeno odpravo, da bi tako izboljšali turistično konkurenčnost otoka. Hrvaška vlada se je sicer odločila tudi, da letos ne bo sezonske podražitve ne cestnin ne trajektnega prevoza.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo