Petek, 26 november 2021
Iskanje

Vlada ne bo klonila

Nobenih sprememb pri obveznem covidnem potrdilu na delovnih mestih

Rim |
15. okt. 2021 | 16:05
Dark Theme

Italijanski premier Mario Draghi ne spreminja svojih odločitev. Vlada ne bo sprejela zahteve po prestavitvi roka za uvedbo obveznega covidnega potrdila na delovnih mestih, prav tako ne bo uvedla brezplačnih brisov, poroča Corriere della Sera. Gre namreč za domnevo, o kateri podobno kot zveza Confindustria, ministri menijo, da je politično zgrešena, poleg tega bi tudi zahtevala veliko finančno breme. Mesečni strošek bi za državo znašal vsaj 500 milijonov evrov. Tudi možnost reguliranih cen brisov je trenutno malo verjetna. Vlada naj bi podjetjem, ki bodo svojim zaposlenim plačevala brise, priznala dodatne olajšave.

Sicer pa se število cepljenih v Italiji iz dneva v dan veča, s prvim odmerkom je bilo doslej cepljenih že 85 odstotkov prebivalstva nad 12. letom. Samo v zadnjem tednu je bilo vbrizganih več kot milijon in dvestotisoč odmerkov cepiva, kar je dobrih 127 tisoč več kot v preteklem tednu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Želel/a bi, da vlada državljanski socialni dohodek (it. reddito di cittadinanza):

13. nov. 2021 | 6:00
Obdrži
Obdrži, toda v spremenjeni obliki
Ukine
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo