Nedelja, 25 avgust 2019
Iskanje

Železnica Trst-Koper, zakaj ne?

Razmišljanje po nedavni nesreči tovornega vlaka pri Hrastovljah

Koper |
1. jul. 2019 | 6:25
Dark Theme

Ko je Riccardo Illy v času svojega tržaškega županovanja predlagal železniško povezavo med Trstom in Koprom, se je v Sloveniji nanj vsul plaz kritik. V Ljubljani so mu glasno očitali, da odkrito zagovarja italijanske interese, saj bi železnica med obema pristaniščema koristila le Trstu, kritike si je Illy zaradi tega prislužil tudi v nekaterih krogih slovenske manjšine.

Seveda je prav, da Slovenija zagovarja svoje strateške državne interese in da je končno začela graditi drugi železniški tir med Divačo in Koprom, železniška povezava med Trstom in Koprom pa ne bi ogrožala teh legitimnih slovenskih interesov in tudi ne prihodnosti Luke Koper. Tako je razmišljal nekdanji koprski župan Boris Popovič, po oceni katerega bi bilo v primeru nesreče ali ovire na železnici Koper-Ljubljana koprsko pristanišče odrezano od sveta, kot se je zgodilo po nedavnem iztirjenju tovornega vlaka pri Hrastovljah.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da je zastava Slovenije tudi zastava Slovencev v Italiji?

25. jul. 2019 | 4:00
Da
Ne
Raje druga
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo